Husmannsplassen Wigen

Velkommen til «Husmannsplassen Wigen» – en nyoppført (2018) utleiehytte. Inspirert av husmannsplass-arkitektur bestående av et hovedhus og et «fjøs.» Plass til hele storfamilien eller venneflokken på tur – totalt 12 sengeplasser!

Fasiliteter:
Hovedhuset: Stue og kjøkken som er fullt utstyrt for selvhushold. Kjøl-/fryseskap. 2 soverom i halvetasje(6 sengeplasser).
«Fjøset»:  Første etasje har 1 bad/vaskerom m/vaskemaskin, 1 toalett og 1 stk soverom med dobbeltseng. Andre etasje har 1 stk toalett og et stort rom med 3 sovealkover der 2 stk er enkle og 1 stk er dobbeltsengbredde. (Totalt 6 sengeplasser).

Hovedhus og «fjøs» er sammenbygd med gulv og tak over. Det er sitteplasser ute mellom husene,

 

 

 

 

Kveldskos i stua der du kan nye kulturlandskapet og fjorden.

stue

 

Dåp, bursdag, bryllup eller en godt vennelag.

 

Nydelig utsikt fra bordet.

Bryllup på husmannsplassen.

 

Kjøkken med fullt ustyr.

Soveplasser

Kjøkkenloftet

Stuloftet                            

Fjøset

Utsikt fra en hodepute.

Fjøslemmen.

Sove i enkel eller dobbel alkove? Fra soverommet fjøset.

   

Dusj                                                 Toalett

Badestamp

 

Priser for å leie husmannnsplassen Wigen.

Grunnpris kr 1800,-

Pluss fra ca kr 400 pr natt pr seng.

Ved utleie min. 4 personer. Priser avhenger av hvor mange som skal overnatte. Be om tilbud.

Kontakt:
Mail: post@letnes.com
Grete Letnes: tlf 922 06 294
Magne Letnes: tlf 905 36 442

Hund ikke tillatt i husene på Husmannsplassen av hensyn til alle gjestene vi har.

Historien bak husmannsplassen Wigen

En husmannsplass defineres som et mindre jordstykke med tilhørende hus som er skilt ut fra en gård som egen bruksenhet, men ikke som et særskilt bruk (www.snl.no). Utleiehytta er bygd på murene etter husmannsplassen Wigen, hvor det husmannsplass fra 1791 til 1873 under gården Letnes. Plasskontrakten fra 1841 forteller at det er Ole Paulsen Myhren som bygsler plassen. Han gikk med sin familie fra Fron i Gudbrandsdalen til Letnes på Inderøy for å finne seg et hjem og livberging. På plassen hadde familien 1 ku , 5 sauer. Det ble dyrket bygg, havre og poteter.

Bygget er dag utformet som to bygg under felles tak slik byggeskikken var fra ca 1850 for husmannsplasser. Fjæra ligger 100 m fra husene. Utsikten mot fjorden er dominerende, og Korsholmen ligger som en perle i  det blå vannet. Korsholmen er landfast på fjære sjø. Taket som er lagt er dråpeskifer fra en annen gård i Vuku i Verdal. Døra inn til stua i hovedhuset er fra den gamle trønderlåna på gården (Letnes). Husmannsplassen Wigen som utleiehytte er slik et samspill mellom gammelt og nytt, der historien spiller en viktig rolle.

Området ved husmannsplassen Wigen. Her er dyrka jord og blå fjord. Det var viktig for å skaffe seg mat på bordet på plassen.

%d bloggere liker dette: